26 augusti 2009

Pocket & Prassel 3.0

Jag är med i ännu en omgång Pocket & Prassel. Och för att förenkla för min hemliga bokvän kommer här lite information om vad jag tycker om och vad jag vill ha.


Först lite från mina tidigare omgångar




Sen En bok om dagens frågeforumlär för den här gången:

Favoritgenre?
Jag har alltid lika svårt att svara på de här frågan. Jag tycker om magisk realism, alltså verkliga historier med små magiska inslag. Men jag kan läsa från vilken genre som helst bara jag tycker om boken i fråga! Jag har haft en tendens att tycka extra mycket om familjeberättelser och bra personskildringar.
Favortiförfattare? (Saknas somliga titlar i samlingen eller har du allt?)
En av mina absoluta favoriter är Joanne Harris och av henne äger jag allt jag vill ha. En annan är Curtis Sittenfeld som har skrivit årets bästa bok! Det är synd att jag redan har läst American Wife för nu längtar jag redan efter mer! När jag var yngre upptäckte jag Kate Atkison, men har dessvärre bara läst två av hennes böcker, I muséets dolda vrår och Mänsklig krocket. Författare som jag uppskattar väldigt mycket utan att för den skull säga att de skriver fantastiska böcker är J K Rowling, Stephenie Meyer och Charlaine Harris. Jag har inte läst Meyers senaste som inte tillhör Twilight-serien och är lite nyfiken på den.

Genre eller författare som du är nyfiken på?
Jag skulle gärna läsa mer engelsk äldre litteratur typ Jane Austen, Brontë-systrarna osv... Just nu är jag också väldigt nyfiken på Nicole Krauss och då framförallt Kärlekens Historia. Jag är egentligen en väldigt stor deckarnörd, men har tröttnat på de nordiska. Jag är just nu inriktad på engelska deckare och har påbörjat Peter Robinson men skulle gärna grotta in mig i ytterligare en serie!

Genre eller författare som undviks på liv och död?
Jag undviker inget på liv och död, jag är alltid beredd att bli överbevisad, men just nu är jag vansinnigt trött på chick lits och berättelser baserad på en verklig historia...

Läser du på andra språk än svenska?
Jag läser mycket gärna på engelska! Från att inte ha varit sugen alls för några år sedan läser jag nu hellre på engelska än svenska om det är originalspråket.

Har du någonstans listat böcker som du äger/har läst?
Yesbox. De jag äger här (tyvär en mycket ouppdaterad lista). De jag läst de senaste åren här, här och här. Om man vill kan man även leta reda på mig på bok.nu där jag heter Cia. Där finns de böcker jag minns betygsatta

Hur resonerar du kring att få/ge begagnade böcker?
Det är helt okej. Men köper jag själv är det 29 gånger av 30 en ny bok.

Eventuella allergier?
Inga allergier whatsoever...

Favoritgodis?
Massor! Uppdelat på kategorier: Choklad och saltlakrits. Mer specifikt: Hallonmumrikar, geléhallon, smultrontoppar, salmiakbalkar, ahlgrens bilar, romerska bågar, dillchips och dilldip, ostkrokar, cashewnötter... Ja, hur länge får jag hålla på?

Naturgodis - ätbart eller oätligt?
Mycket ätbart, bara det inte är täckt i yoghurt eller choklad.

Favoritsnacks?
Salt och fett ska det vara!

Kaffe eller te? Vilken smak?
Kaffe utan smak, svart utan tjafs i. Om jag får bullar eller kaka till. Inte bara till vardags, då dricker jag hellre vatten. Jag älskar te, men jag blir så varm så jag dricker inga mängder. Däremot äger jag mängder. Massor. Det svämmar över i skåpen. Jag dricker helst rött te.

Kryddar helst med?
Jag älskar kryddor! Det får gärna vara lite annorlund och gärna fina förpackningar. Mina tre vanligaste kryddor är vitlök, chili och oregano.

Vad tycker du verkligen inte om?
Orättvisor och människor utan självinsikt.




1 kommentar:

Din Hemliga Bokvän sa...

Postade det första paketet igår så vi får se om det kommer fram till på måndag ;)

Related Posts with Thumbnails