19 augusti 2008

Pocket & Prassel 2.0

Mina svar på pocket & prassel-frågorna för nästa omgång!

Vilken genre är du mest förtjust i?
Jag har väldigt svårt att svara på det här. För min del är en bok bra om jag tycker om den, inte för att den hör till en speciell genre. Däremot kan jag säga att rent generellt tycker jag om familjehistorier, skolböcker, magisk realism och deckare :) Plus självklart riktigt bra klassiker och till viss mån chick lit...

Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
En av mina stora favoriter är Joanne Harris. Men henne har jag betat av allt från redan. Av svenska författare är Marie Hermansson en favorit och jag har också det mesta av henne. Jag läser gärna och ofta serier, särskilt i deckargenren. Och när jag gör det vill jag läsa från första till sista, inte blanda en massa i mitten. Det gör att jag har läst det mesta av de författare jag brukar läsa om det finns fler än en bok på samma rolluppsättning... Marklund, Läckberg, Jungstedt, Tursten, Mankell, Jansson, Evanovich, Keyes.

Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Jag har trots ihärdiga påtryckningar lyckats undvika Guillous Arn-serie. Den finns dock på diverse håll i min närhet och nu när den andra filmen går upp på biograferna måste jag nog läsa dem så jag får se filmerna :) Annars skulle jag vilja prova på några riktigt bra engelska deckare med långa serier av böcker som aldrig tar slut... Jag har också fått upp ögonen för Carol Goodman, men är osäker på om hon har andra böcker än De döda språkens sjö på svenska... Murakami och Palahniuk är två andra...

Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Jag brukar säga att jag har lite svårt för fantasy. Och det har jag... Men därmed inte sagt att jag uppskattar Sagan om ringen, Narnia och Harry Potter. Men var drar man linjen? Jag har alltid sagt nej till skräck efter några hemska år i min ungdom när jag inte sov på nätterna. Däremot kan jag inte låta bli att vara lite nyfiken på John Ajvide Lindqvist... Historia och verkliga berättelser hamnar långt ner på prioritetslistan. Jag blir dock väldigt gärna överbevisad på samtliga punkter, det skulle ju innebära ett breddande av antalet böcker att välja mellan :)

Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Vet inte. Jag har väldigt svårt för författare som kommer med pekpinnar om vad som är fiiin litteratur och har svårt att komma ner från sina höga hästar. Det blir lite väl pretentiöst...

Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?

Jag är på konstant jakt efter Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Marquez och Hjärtat jagar allena av Carson McCullers. Helt okej med begagnade i bra skick.

Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Jadå, men det är ju så härligt med nya fina böcker!

Läser du andra språk än svenska?
Engelska. Jag hade en lång period när jag nästan bara läste på engelska. Sen fick jag för mig att jag inte fick ut lika mycket från boken om jag gjorde det... Nu vet jag inte riktigt, språket är ju egentligen inget problem. Ja, jag skulle kunna läsa på engelska också!

Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Jag har druckit kaffe idag. Det var första gången på länge. Annars blir det mest kaffe på kalas, med massor av kaka och tårta till :) Te är jag däremot en storkonsument av. Gärna rött med en frisk smaksättning! Egentligen går vilket te som helst bra, bara det inte är för sött med en massa vanilj och tjafs...

Vilken slags godis gillar du?
All sorts choklad och saltlakrits går alltid ner! Dessutom är Hallonmumrikar ett av mitt absoluta favoritgodis! Det köper man på lösvikt men kan vara lite svårt att få tag på... Jag älskar det! När jag köper lösgodis köper jag ofta bara några sorter, men mycket av varje! Salmiakbalkar och romerska bågar är också vanligt förekommande.


Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?Japp! Men mest det "torra" som nötter och japansk mix osv. Torkad frukt är ingen storfavorit och saker i choklad eller yoghurt går inte heller allt för lätt ner... Salta nötter funkar alltid oavsett sort!


Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?Nej, eller jag är överkänslig mot en del saker. Men bara sånt jag verkligen tycker om så jag brukar bortse från det :)


Annat som du vill lägga till..?

Jag blir verkligen glad för vad som helst som min hemliga bokvän kommer att skicka mig! Även det jag inte uttryckligen sagt att jag vill ha och till och med för det jag har sagt att jag inte vill ha... Det är så underbart roligt att få gå till posten och hämta ut ett paket varje månad och spänningen och förväntan innan man har öppnat och hittat en massa roliga saker :)

För att få en överblick över vad jag har för böcker och vad jag har läst det här och förra året kan ni titta på länkarna. Bokhyllan är hyfsat uppdaterad men kan inte vara helt tillförlitlig. Håll utkik efter vad som dyker upp på bloggen och från och med nu lovar jag att skriva in allt nytt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det kändes spännande att hälsa på hos dig idag och läsa sådant som kommer att underlätta tillverkningen av mina Pocket och prasselpaket till dig. Jag fick nog en del att fundera över, men ska göra mitt bästa för att du ska bli glad när du hämtar posten = )

Vi hörs snart igen.

En bok om dagen sa...

Hej! Bara en liten uppmaning, som jag glömde att nämna i mejlet till alla Pocket & Prassel-deltagare: Hör av dig till den som du ska skicka brev till! Använd en anonym mejladress eller skriv en kommentar! (Se inlägg på min blogg + kommentarer)
Ursäkta tankspriddheten! ;-)

Anonym sa...

Hej, det är jag igen... Nu har jag suttit och funderat och hoppas att jag har kommit på en bok som du förhoppningsvis inte läst.

Nu återstår bara att se om den finns i pocket och gör den det så inhandlas den i morgon.

Cia sa...

Oj vad jag tycker det här är spännande! Jag ser verkligen fram emot att få hämta ut mitt paket! Nu känns det lite extra pirrigt också när man har bytt hemlig bokvän och inte riktigt är bekant med paketstilen eller vad man ska kalla det :)

Related Posts with Thumbnails