24 november 2009

New Moon - filmen


Förra året tog det mig två tittar för att bestämma mig för vad jag egentligen tyckte om Twilight. Då kom jag fram till att de hade gjort ett hyfsat bra jobb med att omvandla boken. Jag tyckte att man missade mycket som egentligen är viktigt för historien, men det blev ändå ett bra resultat i slutet.


Nu efter andra titten av New Moon har jag fortfarande inte bestämt mig. Liksom med Twilight består den första visningen för mig nästan enbart av jämförelser med boken och analyser av filmmusiken av någon anledning. Känslan jag lämnade biografen med häromdagen var inte enbart positiv. Och det är den inte idag heller. New Moon håller sig mer till grundhistorien än vad Twilight gjorde, men det känns ändå som att något saknas. Jag vill att alla som har en åsikt om filmen ska ha läst boken först, annars tror jag man missuppfattar en hel del.

För mig är New Moon den svagaste boken. Det är en genomfartsled som man måste passera för att komma dit man ska. Jag är inte överförtjust i boken och det har säkert en stor del i min ovilja att acceptera filmen. Den är ungefär som Sociologi A. Tråkig när det väl beger sig, men fruktansvärt användbar i allt annat man gör. I New Moon läggs MASSOR av fundament som är viktiga för resten av serien. Nu ser jag mycket fram emot den 30 juni nästa år då Eclipse har premiär. Den kan inte vara annat än bra!

Det jag tror är mitt största problem är att alla tonårstjejer skriker på helt fel ställen. För varulven istället för vampyren. När blev alla Team Jacob helt plötsligt?

3 kommentarer:

Lisa sa...

För det första: alla verkar vara Team Jacob... dock inte jag. Står där emellan och vacklar - men i längden lockar nog vampyrerna mest. Hittade din blogg precis för några minuter sen - kul att hitta en blogg om bara böcker :) Även om det säkert finns en hel del, jag är ny i bloggvärlden.

Åter till ämnet: jag måste säga att jag inte är speciellt imponerad av någon av filmerna hittills. Vet inte varför, kanske för att jag inte drogs med sådär helt och fullt i böckerna heller. Jag ser fram emot sista delen, när det äntligen händer en hel del. Både boken och filmen New Moon, är en transportsträcka - jag vill bara till nästa bok/film när jag läser/ser New Moon. Trist, men det är min åsikt.

Cia sa...

Vi verkar vara nästan helt på samma sida :) Jag ser däremot mer fram emot Eclipse än Breaking Dawn eftersom det i min mening händer lite för mycket i den sistnämnda... Men som sagt, alla delar behövs för att pusslet ska bli klart!

Och jo, det finns massor av bokbloggar! Bästa sättet att få bra lästips :)

Hoppas du tycker om Spelkortsmysteriet det var (och är) en av mina stora favoriter!

Lisa sa...

Jo, Spelkortsmysteriet var riktigt bra, jag tycker om böcker där man får sitta och fundera över hur allt hänger ihop :)

Nu har jag gett mig på Sofies värld, har en plan om att läsa bara Gaarder nu ett tag :)

Ha det så gott och trevlig läsning! :)

Related Posts with Thumbnails