28 mars 2007

Myternas Historia - Karen Armstrong


Jag är väldigt besviken på den här boken... Det har tagit mig hur lång tid som helst att ta mig igenom de 120 sidorna och det bör inte ta flera veckor att läsa även om jag bara har tid att läsa en kort stund innan jag ska sova.

Jag hade väldigt höga förväntningar på den, både eftersom den fått väldigt bra recensioner men också för att det är ett ämne jag inte kan så mycket om men gärna vill lära mig mer om! Tyvärr infriade den inte förväntningarna...

Det finns inte en enda riktig styckeindelning i hela boken. Bara indrag rätt igenom. Sida upp och sida ner. Det gör det fruktansvärt jobbigt att läsa. Särskilt när man redan är jättetrött och har svårt att fokusera.

Jag kan väl inte säga att jag tyckte det var en bra framställd historiebeskrivning. Det blev tyvärr ganska hoppigt och rörigt och blev lätt invecklat i olika förgreningar av myternas historia. Det började ganska bra, de första tio sidorna kanske, men sedan fortsatte det med en enda röra i 90 sidor innan de sista 20 sidorna blev intressanta igen.

Synd på ett så intressant ämne! Läs gärna om ni har ett intresse och möjlighet att läsa på ett mer ingående sätt!

2 kommentarer:

mikaela söderberg sa...

hej! Jag undrar om du har boken kvar och om man skulle kunna få köpa den av dej?
om du har det maila mej gärna på miksod01@hgo.se
MVH Mikaela Söderberg

Cia sa...

Jag är hemskt ledsen för att jag inte svarat tidigare. Jag har helt enkelt glömt bort det. Tyvärr har jag redan gett bort boken vid ett tidigare bokbyte. Den var ganska intressant dock, så jag hoppas du får tag på den iallafall!

Related Posts with Thumbnails