3 januari 2010

2009:s böcker

2009 var året jag hittade flera nya bokfavoriter och har i stort sett bara läst sådant jag är nöjd med. Det har kort sagt varit bra!


Bäst :
Extremt högt och otroligt nära - Jonathan Safran Foer
American Wife - Curtis Sittenfeld
Berättelsen om Pi - Yann Martell
Tidsresenärens hustru + Her fearfull symmetry - Audrey Niffenegger

2008 läste jag flest böcker som utspelar sig i Sverige och USA. USA ligger fortfarande i topp på 21 böcker, men det har bara blivit 4 som utspelar sig i Sverige. Däremot har jag hunnit med 14 böcker i England. Kanske är det här den stora skillnaden som gör att jag varit mer tillfreds med läsandet i år. Jag har förutom dessa tre läst 5 böcker som utspelas i Norge, samtliga deckare. I övrigt ser spridningen ut som följande: Afghanistan, Elfenbenskusten, Finland, Indien, Irland, Italien, Kina, Japan, Mexiko, Mongoliet, Polen, Rhodesia, Ryssland, Schweiz, Trinidad, Tyskland och Österrike.

Inför nästa år tänker jag bara bestämma att jag ska ge mig själv mer lästid och prioritera bort en hel del onödigt tidsslösande. I år läste jag lite mer än en bok i veckan och det verkar väl ganska lagom. Men har jag tur hinner jag med ännu flera under 2010 utan att på något sätt pressa mig till det. Läsning är ingen tävling.

3 kommentarer:

svartanova sa...

Skönt att det är fler som blev besatta. Det känns nästan pinsamt att erkänna. :)

Kram, A

svartanova sa...

Och nej. Läsning är ingen tävling. Men man kan ju inte låta bli att hoppas att man tar sig lite mer tid till det. För sin egen skull. :)

Ha en skön vecka!
(idag hoppas jag kunna hitta del 3 och fyra av Twilight i bokhandeln.)

Kram, A

Cia sa...

Om du går tillbaka till hösten 2008 i den här bloggen kommer du se exakt hur besatt jag var/är :) Det sitter faktiskt fortfarande i och jag råkade läsa igenom alla igen nu när jag bara skulle läsa om New Moon inför filmen i höstas... Det sätter sig.

Klart du kommer hitta del 3 och 4! Och när du senare blir sugen på en omläsning, för det blir du, rekommenderar jag att du läser dem på engelska. Då blir det ännu bättre!

Jag föreslog faktiskt för min chef på ett utvecklingssamtal att vi skulle ha en lästimme varje dag. Han såg lite chockad ut innan han fattade att jag skojade, men skönt hade det varit! Lite svårmotiverat på en a-kassa kanske :) Apropå mer lästid.

Related Posts with Thumbnails