19 oktober 2009

Her Fearful Symmetry - Audrey Niffenegger

Åh vad jag tycker om den här boken! Jag älskade den kanske inte från första sidan precis som med Tidsresenären, men när jag fått grepp om alla karaktärer och kunde spendera flera timmar i rad i sängen med boken älskade jag den också. Det är stämningen jag fastnar mest för tror jag. Och att man tycker så mycket om karaktärerna trots alla deras brister.


Tidsresenären var en klar femma. Tyvärr tycker jag handlingen spårade ur en aning i Her Fearful Symmetry mot slutet och förtjänar därför endast en fyra. Om det nu är så bara.

Nackdelen med att läsa ut en bok 20 dagar efter att den kommit ut är att det kommer dröja väldigt lång tid innan samma författare ger ut nästa bok...

4 kommentarer:

Green sa...

Haha, precis samma tanke hade jag när den var utläst – ska jag behöva vänta fem år nu på nästa Niffenegger?
Håller med om att den inte riktigt nådde upp till tidsresenären, men vilka karaktärer! Vilken twist!

Cia sa...

Jag vet... Men jag tror att en bra grej hade varit att hitta en annan författare som skriver liknande böcker som man kan älska under tiden :)

Green sa...

Ja, kan ingen komma med något tips? Man kanske kunde skriva till "Fråga Bibliotekarien" i Vi Läser ;-)

Cia sa...

Ibland när jag är ute efter något liknande brukar jag ta till Literature Map: http://www.literature-map.com/audrey+niffenegger.html. Jag ska försöka se hur väl de har prickat in några av dessa :) Nicole Krauss står tex i bokhyllan redan!

Related Posts with Thumbnails