17 oktober 2009

Tidsresenärens hustru - Audrey NiffeneggerJag har länge trott att jag skulle tycka om Tidsresenärens hustru men, som med så många andra böcker, aldrig kommit mig för. När arbetskamrat J läste den och när Bok.nu framhärdade fick jag låna den och jo, såklart, jag älskade den från första sidan.

Tidsresande är ett tema som skulle kunna blir hur klyschigt och fel som helst. Men det blir det inte. Jag köper det rakt av och hela historien är så fin och så sorglig och jag grät massor i slutet.

Det här är en av årets allra bästa böcker. Den seglar in på gemensam förstaplats tillsammans med Extremt högt och otroligt nära, Berättelsen om Pi och America Wife. Just nu läser jag Den vidunderliga kärlekens historia och trots att jag inte kommit så långt känner jag att den också har potential att hamna i toppen!

När jag hade en dag kvar att läsa upptäckte jag att boken, som har blivit film, hade biopremiär om 9 dagar. Nu har datumet redan passerat, men jag hade tänkt ta med mig J och gå och se den trots att den fått dålig kritik...

Samma dag jag läste ut boken upptäckte jag att Audrey Niffenegger skrivit en till bok. Som släpptes just den dagen! Fast på engelska då, men det gör ju inget. Den fanns dock inte att tillgå på svenska internetbokhandlar (det gör den nu) så jag köpte den från Amazon.

Om American Wife var den bok ni skulle läsa om man bara fick läsa en bok under hela sommaren, är Tidsresenärens hustru den bok ni ska läsa om ni bara ska läsa en bok i höst. Läs!

2 kommentarer:

svartanova sa...

Åh! Jag gillar verkligen det nya utseendet på bloggen!

Trevlig lördag!

Annelie

Cia sa...

Tack! Jag trivs också mycket bättre med det här, den gamla var för mörk och rörig... Ha en bra söndag!

Related Posts with Thumbnails