1 februari 2009

Dead to the world - Charlaine Harris

När vi skulle åka till Wien höll jag på att läsa Club Dead, jag visste att jag skulle läsa ut den under resan och var tvungen att packa en bok till för att fylla ut trevliga hotellkvällar. Jag stoppade först ner Stolthet och Fördom, men ändrade mig sen till Dead to the World eftersom jag visste att jag antagligen skulle få för stor Sookie-abstinens för att ha tålamod med Jane Austen. Bra drag!


Det här är den fjärde boken i serien jag läser och det blir svårare och svårare att komma på vad jag ska ge dem för omdöme. Det grundläggande är ju att jag älskar alla böcker om Sookie (utgår jag ifrån) och att det är helt fantastiskt vilken fantasi Charlaine Harris har. Även fast handlingen till mångt och mycket utgår ifrån samma grundplot i varje bok finns det alltid en vinkling som är ny och i just den här är det faktiskt en väldigt intressant twist som beskrivs!

Jag har nu slut på Sookie-böcker hemma och känner att jag måste beta av lite annat innan jag kommer unna mig att köpa in ett gäng till! Jag har också blivit nyfiken på de andra serierna Charlaine Harris skriver, men det är något som får komma post-Sookie!

2 kommentarer:

Jossan sa...

Då är vi två. Dessvärre hade inte jag sån bra självkontroll att jag kunde hejda mig från att köpa dom 7 som finns på pocket för tillfället.
Som tur är dröjer det ju ett litet tag innan bok 8 kommer på pocket. :)

Har läst en annan av hennes böcker, inte någon från serierna, utan en ensamstående, ganska kort bok. A secret rage heter den, och var rätt okej.
Även denna bok utspelar sig i södra Usa, i nån liten ort mitt i ingenstans.
Handlar om en tjej som flyttar hem till sin lilla ort igen och tror att allt är bra, men så är det nån som börjar våldta och mörda kvinnor och polisen hittar inga spår, så denna tjej börjar själv luska lite grand i allt.

Cia sa...

Roligt med lite tips!

Jag har tänkt att om jag drar ut på läsandet och blandar ut med lite annat så har även åttan kommit på pocket när det är dags för mig :) Men efter det så lär det ju ta ett tag istället...

Related Posts with Thumbnails