13 januari 2009

Wienter

Det är riktigt, riktigt kallt här! Men svensk som man är vet man ju iallafall hur man klär sig... Wienarna däremot verkar inte riktigt få ihop det. Päls är otroligt vanligt förekommande, nästan anmärkningsvärt vanligt. Istället, och det är också anmärkningsvärt, är det ingen som har vantar eller handskar på sig. Jag vägrar sympatifrysa bara för att de är så dumma!

Idag har det promenerats massor och tittats på sevärdheter och konst och ätits apfelstrudel och sachertårta och alldeles strax ska vi gå och se om Vapiano är lika trevligt här som i sthlm!

Eftersom vi är otroligt effektiva turister är det lite oklart vad som händer imorgon eftersom vi repat av måste-listan ganska bra idag! Får väl försöka komma på något extra special innan vi kör Bratislava på torsdag.

Även Simpsons är på tyska här, dock inte sångerna som inte är dubbade av ngn anledning, men Scrubs är liksom DH också på engelska utan textning. Hur tänker man när man sätter ihop programutbudet då? Tittarna är för bekäma för att läsa en text och måste därför få allting översatt till sitt modersmål. Men minuterna efter är de tillräckligt sprakkunniga för att förstå engelska utan textstöd?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Akta er för ruccolan på Vapiano. Operabiljetterna är hämtade btw.

klara sa...

Min gamla blogg försvann - nu finns jag här:
klarastext.blogspot.com

Sarah sa...

Det låter konstigt...
Jag har en bekant som har varit ett år i USA och när hon kom hem så berättade hon att hennes amerikanska vänner hade blivit jätteimponerade av att vi svenskar klarar av att både se på en film och läsa texten samtidigt. Att de sa att om de ser en textad film så hinner de bara med ett alternativ - texten eller filmen.
Så det kanske är en vanesak.
(Inte för att det svarar på någonting i ditt inlägg, men jag tänkte bara nämna det i förbifarten)

Cia sa...

Anonym: Varför skriver du aldrig ditt namn när du vet att jag vet vem du är :) Bra med operan! Du ska få betalt snarast!

Klara: Bra att du sa till och ledsen att det har strulat...

Sarah: Jag utgår ifrån att jag är otroligt generaliserande och ovanligt sverige-är-bäst när jag stöter på sådana här saker :) Antagligen en hel del bitter också... Men det här är en av mina stora tankeproblem, vad är grejen? Och hur kan man motivera det ekonomiska i att lägga all tid på att casta skådespelare, ge dem tid att repetera och sedan spela in.. Jag fattar inte :) Men det är helt klart en vanesak tror jag också! Jag har dock inte stött på någon svensk som tycker att det är ett problem, så andra nationaliteter måste väl också kunna vänja sig tycker man...

Så, nu skall jag icke tjata om detta mer på ett tag!

Related Posts with Thumbnails