27 oktober 2008

Breaking Dawn - Stephenie Meyer

Även fast jag läste Breaking Dawn med samma besatthet som tidigare har jag kommit fram till en sak. Det är inte handlingen som är fängslande, det är relationerna mellan karaktärerna. Ibland kan jag komma på mig själv med att vara rent uttråkad när det egentligen är som mest spännande. Det som tog mig med storm från början var ju sättet på vilket Bella och Edward är beroende av varandra och det är det jag vill fortsätta läsa om. Jag tycker nog också att Stephenie Meyer varit bra på att spinna vidare på deras relation och alla prövningar den råkar på.


Breaking Dawn är en rejäl tegelsten och jag såg fram mot massor med mys. Jag blev dock lite besviken när en så stor del av handlingen är berättad ur Jacobs perspektiv. Stämningen blir inte densamma, men samtidigt hade jag inte velat höra Bella berätta om vad som händer under den perioden själv. Jag är lite kluven där.

I vilket fall som helst är det ju såklart en jättebra bok och jag är lika kär i Edward som vanligt! Alla borde få en vampyr som han :) Även fast inte Meyer är en "smart" författare på det sätt jag tycker om, lyckades hon ändå väva ihop det på slutet med en twist jag inte hade förväntat mig, men som ändå illustrerar kärnan i Bella och Edwards intensiva förhållande. Bra! Bra! Bra!

2 kommentarer:

Ika sa...

Jag betackar mig å det bestämdaste! tycker att det låter seriöst obehagligt att ha ihop det med någon i stil med Edward. jag vill ha någon med varm hud, någon som inte är så perfekt att man blir tokig på honom, någon som är lite mera... mänsklig.

Men om alla kvinnor ska bli Edward-galna nu borde det ju rimligtvis bli en massa mänskliga män över till mig, eller hur? ;)

Cia sa...

Haha :) Ja du får ta alla varma män du vill! Jag har redan en egen och med honom i kombination med en bra fantasi klarar jag mig länge!

Related Posts with Thumbnails