16 augusti 2010

ett kommentarproblem

Rent instinktivt tycker jag illa om alla bloggar som inte är en blogger-blogg. Oerhört partiskt absolut. Mest illa tycker jag om blogg.se-bloggar, men också ganska illa om wordpressbloggar.


Det här har självklart inte något med innehållet på dessa bloggar att göra. Det är bara det att jag inte tycker om formatet, precis som att jag hatar Sony Ericson-telefoner...

Mitt problem är kommentarerna. På bloggerbloggar är det så enkelt att skriva en kommentar och sedan få en uppdatering när någon annan kommenterat. På Wordpress kan man också välja det, men då måste man få ett bekräftelsemail först och yada yada. Men med blogg.se och flera andra portaler är det kört. Jag skriver kommentarer och sen är det borta.

Jag läser så oerhört många bloggar att jag har jättesvårt för att komma ihåg vart jag ska gå tillbaka för att se eventuella svar. Så till alla er som inte har någon slags trackbackfunktion på kommentarerna, skaffa det!

3 kommentarer:

fullbokhylla sa...

Ha, för mig är det precis tvärtom. Eftersom jag har en wordpressblogg är det jättelätt för mig att prenumerera på kommentarer på dem, medan blogspot bara blir fel!

Cia sa...

Ja det är helt klart ett problem det här :) Man borde inför bloggportalsmonopol för enkelhetens skull...

Ika sa...

Hör också till wordpressanvändarna, och inte bara för att det är underbart enkelt att följa sina egna kommentarer på andras wordpressbloggar. Är så sjukt nöjd med wordpress som bloggportal! Som läsare tycker jag att blogspot är ok, men att ordverifieringarna är jobbiga när man kommenterar. Finns trots allt betydligt värre portaler än blogspot, blogg.se är en av de värsta tycker jag.
Men Cia, åtminstone min wordpress-blogg har rss-flöde för kommentarerna...

Related Posts with Thumbnails