21 april 2010

Känslomässigt udda - Kate Atkinson


Jag vet inte hur många gånger jag har läst I muséets dolda vrår. Jag älskade den när jag var liten och gör det antagligen fortfarande, men nu var det längesedan jag läste. För några år sedan kom jag på att jag ville läsa mer av samma författare, men det visade sig inte vara helt lätt att få tag på hennes böcker på svenska. Nu har jag ju kommit över mitt läsa-på-engelska-problem så nu skulle jag kunna läsa hur mycket Kate som helst, fast då har jag istället tappat bort henne i favoritförfattardjungeln.

Men i höstas hittade jag Känslomässigt udda på en hylla i en strandstuga på Fårö och råkade låna med mig den hem. Den har fått ligga på vänt tills nu. Jag tänkte att det är ju Kate så det borde vara cirka 300 sidor snabb och bra läsning. Men det gick lååångsamt! Och jag smög in åtminstone två böcker extra innan jag lyckades komma till de sista 100 sidorna.

Det var mycket lösa trådar och mycket vardagsbetraktelser med inslag av udda händelser utan indikation på var det skulle leda i slutändan. Jag har vanligtvis inte problem med det, men i det här fallet var det svårt att hålla läsmotivationen uppe. Men som sagt. Under de sista 100 sidorna tog hon igen det och boken blev riktigt bra! Nu är jag laddad igen och ska köpa på mig lite fler böcker inför sommaren. Det kommer möjligtvis bli flera fler.

2 kommentarer:

Eva Nyström sa...

Nu har jag hittat "I museets dolda vrår" här i mitt bibliotek och ska stänga dörren till mitt personal-kryp-in och läsa lite. Tack för tipset och tack för senast! :)

Cia sa...

Oj vad nervös jag blev nu då :) Berätta vad du tyckte sen! Och tack själv för senaste, det var väldigt roligt att ni kom!

Related Posts with Thumbnails