31 oktober 2009

Berättelsen om Pi - Yann Martell

Jag läste Life of Pi i somras när vi var i Grekland. Eller Berättelsen om Pi som den heter på svenska. Jag är glad att jag läste den i ett sådant sammanhang att jag i princip inte behövde lägga den ifrån mig. Jag tror helt klart att den tjänar på det då det finns risk för att den kan bli lite långsam annars.


Det är en helt fantastisk berättelse och jag blir alltid lika fascinerad av författare som lyckas tänka ut en sådan fantasirik handling och sedan ändå lyckas komma med en smart twist på slutet som förstärker historien ytterligare. Det är en sådan bok som man hela tiden vill veta slutet på, men när det sedan kommer vill man inte att det ska vara över.

Ett av mina bästa minnen från semestern i somras är när jag sitter i vattenbrynet på en av Greklands vackraste stränder med otroligt klart vatten och små vågor som kluckar in över mig medan jag läser om Pi i värmeböljan.

Berättelsen om Pi var utan tvekan en av de bästa böckerna i år.

Idag hittade jag ett jättefint exemplar av Life of Pi (se ovan)med illustrationer av Tomislav Torjanac. Jag tror det skulle sitta fint i den nya bokhyllan jag har tillåtelse att köpa. När jag googlade runt på ämnet hittade jag dessutom en artikel i The Guardian från i onsdags där man intervjuar regissören Ang Lee som förhoppningsvis kommer att göra boken till film. Den kommer isf att ha premiär om ca 2 år. Hoppas hoppas!

1 kommentar:

floria sa...

den enda bok som fått fem av alla i vår bokklubb!

Related Posts with Thumbnails