19 april 2009

Tematrio - Jerusalem

Jag passade på temtrion med Påskekrim. Konstigt, jag som läst så mycket deckare och liknande, men jag kan inte plocka ut tre...


Aktuell tematrio handlar om Jerusalem/Mellanöstern. Det är tur att Mellanöstern kom in på ett litet hörn, annars hade det varit kört... Jerusalem kammar noll och det är inte helt lätt att plocka ihop till Mellanöstern heller måste jag erkänna... Eftersom Mellanöstern kan vara ett ganska otydligt begrepp plockar jag in några outsiders och hoppas att ingen kommer anmärka på detta :)


1. Flyga Drake - Khaled Hosseini. Jag drog mig länge för att läsa den här liksom jag ofta gör med böcker som blir otroligt uppmärksammade. Det visade sig dock att alla hade rätt och det var en fruktansvärt bra och fruktansvärt otäck bok som senare blev en lika bra film! Utspelar sig i Afghanistan.

2. Snö - Orhan Pamuk. Som jag kämpade för att ta mig igenom Snö. Jag uppfattade den som väldigt tråkig, men lärde mig samtidigt mycket om Turkiet och det finns uppenbarligen en anledning till att Pamuk fick Nobelpriset.

3. Orientexpressen - Agatha Christie. Ja, jag vet, det är en liten fuling... Men de kommer ju till Istanbul till slut, det måste väl räknas lite :) Klassisk låsta rummet-deckare som inte har CSI-teknik att tillgå och behöver en hel resa på sig för att komma på vem den egentliga mördaren är trots ett begränsat antal misstänkta.

1 kommentar:

Lyran sa...

Bra att du tänjer lite på gränserna :-) Jag tyckte också att Snö var olidligt tråkig.

Related Posts with Thumbnails