30 mars 2009

Tematrio

Jag hänger också på Lyrans Tematrio. Först ut är temat Nobelpristagare. Frågan lyder:


Vilka är dina tre favoritböcker skrivna av författare som erhållit Nobelpriset?

1. Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez. Jag har tjatat om den här så mycket, men det är verkligen en av mina favoriter i alla kategorier! Jag borde antagligen ta mig tid för en omläsning snart.

2. Flugornas Herre av William Golding. Bra, men fruktansvärt otäck på det där krypande viset. Ger en intressant beskrivning av hur människors beteende förändras i olika situationer. Det är också alldeles för längesedan jag läst de

3. Pygmalion av George Bernard Shaw. Ett av få dramer jag faktiskt tagit mig igenom och tyckt om. Jag har dissikerat verket i smådelar och skrivit uppsatser och argumenterat och pratat cockney och haft mig. Men det funkar ändå lika bra när man sätter ihop det igen. Och så fick jag ju se den svenska versionen av musikalen med Helen Sjöholm för ett tag sedan!

Som bubblare skulle jag vilja slänga in Ernest Hemingway med Den gamle och havet, övriga kommentarer överflödiga.

4 kommentarer:

Lyran sa...

Kul med tips på ett drama, jag har nog inte läst något sedan skoltiden :-)

Din hemliga bokvän sa...

Vad tycker du om att få begagnade böcker, men som är som gott som nya? Jag gillar nämligen att köpa böcker på en liten butik som säljer begagnade tidningar och pocket.

Cia sa...

Lyran: Pygmalion är verkligen en av mina favoriter och klart läsvärd!

Min hemliga bokvän: Det är inga problem! Jag köper sällan begagnat själv, men det beror antagligen på att jag inte har tålamod att leta mig igenom de bokhandlarna utan satsar ofta på säkra kort. Böcker från din lilla butik låter jättetrevligt :)

Bokmoster sa...

O, ja, Flugornas herre. Det är en bok man minns länge, förmodligen för att man (=jag) läste den i en formbar ålder, som det heter.

Hundra år av ensamhet är förstås också en favorit, som tyvärr inte lyckades ta sig in på min topplista. Får kanske försöka peta in den i någon annan Tematrio! ;-)

Related Posts with Thumbnails