9 januari 2009

P3

Det här är något jag aldrig har förstått och antagligen aldrig kommer att förstå. Jag kommer därför att skriva det här och sen ska jag försöka sluta gnälla och inte utsätta mig själv för eländet igen.


Om det finns någonting som mer än annat får mig att inte vilja betala tv-licens är det P3. Jag kan inte förstå hur man överhuvudtaget kan överväga att lägga pengar på vad som sänds ut i etern därifrån. Det kan mycket väl vara så att jag har en himla otur med programmen jag är tvungen att lyssna på, eftersom ALLA andra verkar älska den här kanalen. Men det jag hör gör att jag älskar reklamkanalernas självupprepande topplistor och hysteriska jinglar...

Människor säger till mig att P3 är den BÄSTA radiokanalen för att det är så mycket bra musik ( tveksamt...) och att det är roliga och intressanta program (omöjligt!). Det är humorprogram på humorprogram med tråkiga programledare som improviserar fram sketcher utan mening eller den minsta antydan till att få mig att skratta. Idag handlade det bland annat om flatlöss och en thailändska som plockar bär i sverige. Skitkul... Alternativet till detta är att det sitter ett antal människor och diskuterar frågor som det känns som att de valt för att det ska vara en utmaningen att kunna klämma ut något överhuvudtaget ur det snustorra ämnet. Jag fattar inte!

Antagligen kommer ni inte att hålla med mig och oftast brukar reaktionen på det vara att den man inte håller med (jag i det här fallet) är för dum för att inse storheten i det hela. Och det är väl ungefär det jag har försökt komma fram till med det här... Jag är alldeles för ointelligent för att förstå när det är roligt att det ringer i en telefon och det automatiskt betyder att personen i den svarande änden har flatlöss.

4 kommentarer:

Sofie sa...

Jag är på din sida. Varje gång jag slår på P3 är det bara snack och ingen musik. Jag håller mig till reklamkanaler.

Klara sa...

Jag har allt mer börjat bli glad över att betala tv-licens. Men inte av anledningen P3. Kan bara instämma i vad du säger - tycker enbart om kanalen när jag lyckas sätta på på någon passande tid - vilket inte händer alltför ofta.

Däremot har jag alltmer börjat lyssna på podradio! Det är guld värt. Där finner jag alla program som jag aldrig skulle lyssnat på annars (de flesta från P1) av den enkla anledningen att jag hade missat programtiderna. Men podradion är underbar!

Så känn dig inte ensam. Visst P3 är ok, iaf mer än radiokanalerna enligt mig. MEN - det är podradion som är guld! (Och SVT Play - för mig som oftast missar när programmen går på SVT...)

Ika sa...

Nu ska jag faktiskt skrida till P3s försvar, åtminstone lite. I och för sig är det länge sedan jag lyssnade på kanalen regelbundet, och jag har på känn att den försämrats med åren - men ändå är den ljusår bättre än sin finlandssvenska motsvarighet Radio Extrem, som är det enda alternativet på svenska om man befinner sig vid en inte så avancerad radiomottagare i mina trakter - t.ex. i bilen. (Förvisso finns även Extrems storasyster Vega, men den är som en sämre och mycket mera medelålders version av P4.)

Ni rikssvenskar vet egentligen inte hur bra ni har det när det gäller Public Service... (Och nu har jag inte ens börjat prata om tv-utbudet.)

Cia sa...

1. Jag tycker att man ska betala tv-licens för att det är viktigt med public service även om jag inte ser eller lyssnar så mycket på utbudet regelbundet.

2. Pod-radio är faktiskt jättebra och jag har också börjat upptäcka det mer och mer!

3. Jag tror också att vi har ett väldigt bra utbud av både tv och radio i sverige och jag är glad för detta! MEN jag önskar att vi kanske kunda lägga pengarna på ännu bättre saker än det trams de kallar humor just på P3. Och ja, det är min alldeles egna högst personliga åsikt...

Related Posts with Thumbnails