2 november 2008

Vindens Skugga - Carlos Ruiz Zafón


Apropå böcker som jag vill ha i min bokhylla, är Vindens Skugga en sådan som jag skulle kunna tänka mig att köpa och stoppa in, även fast jag redan har läst den. Bland de böcker som jag läser kommer ett flertal från mamma. Hennes bokhylla är min och min är hennes, det är ett aktivt utbyte även fast vi ofta har ganska olika smak.


Men när det gäller Vindens Skugga hade jag nog inte kommit till skott om inte hon tjatat. Problemet för mitt rationella huvud är ju att mamma redan äger boken. Kan jag då verkligen köpa den själv? Det blir som att ha två spisar bredvid varandra i köket eller nåt...

Anledningen till att jag funderar på att köpa den nu är att jag ser pocketversionen överallt. Jag föredrar som bekant pocketböcker, möjligtvis för att de möjliggör till läsande där man är för stunden utan att behöva släpa med sig tegelstenar...

I vilket fall; Vindens Skugga är en otroligt mysig liten bok som jag fastnade för på en gång. Jag tyckte om det mesta; storyn, språket, relationsskildringarna... Jag plöjde den i en solstol under de dagar i somras som den tropiska värmen hittade Sverige och då längtade jag verkligen efter både vind och skugga.

6 kommentarer:

Hundöra sa...

Spännande! Jag har boken, men har ännu inte hunnit läsa den (en av mina olästa, men som jag faktisk vill läsa)

Jag och min syster gör lite som du och din mamma. Vi delar på bokhylla :) Har haft samma problem när det gäller riktigt bra böcker som båda gillar skarpt. Den enda dock där vi verkligen har ett varsitt exemplar är Stolthet & Fördom.

Cia sa...

Läs!

Anonym sa...

Du har ju en hemlig bokvän = ) Skulle det vara något att få denna i pocketversion så får jag överraska med prasslet istället?

//Bokvännen

Fröken Nina sa...

Visst är den helt underbar?

Cia sa...

Oj förlåt, här är man inte så duktig på att svara på kommentarer... Jag blir alltid glad för allt som min hemliga bokvän skickar till mig :)

Och Nina: ja! :)

Magix sa...

"Vindens skugga" är DEN ENDA boken i min hylla jag har köpt efter att jag läst boken, så det säger väl någonting ;)

Related Posts with Thumbnails