29 augusti 2008

K, T, L, O

Jag ligger väldigt långt efter med Böcker A-Ö, jag som satt och väntade vid datorn varje vecka i början. Heltidsjobb och en del andra aktiviteter har nog tagit inspirationen i anspråk tror jag... Jag gör mitt bästa för att ta igen det här!Bok: Kärlekens dårar av min favoritförfattare Joanne Harris. Jag kan inte säga just nu att jag minns mycket mer än att det delvis utspelar sig i ett kloster och handlar om en nunna som inte riktigt passar in... Men jag minns stämningen och det räcker!

Författare: Det känns lite självklart att välja Marian Keyes här. Jag skulle nog gjort det om jag inte börjat tänka på Kate Atkinson häromdagen. Hon har skrivit I museets dolda vrår som är en helt underbar liten bok :) Jag älskar den, trots att det var väldigt längesen jag läste den nu... Jag vet inte ens om det är en bok folk känner till, men mamma vet iaf vad jag pratar om!

Litterär figur: Kristin Lavrandsotter. Vad jag har hört historier om hur kvinnor i en något äldre generation har älskat den här. Hur man lyssnat på den som radioföljetong i hängmattan och hur det är en kärlekshistoria i särklass. Men jag har inte läst den... Jag har önskat mig den och jag har fått den i julklapp, men jag har inte läst den... Varför??

Bok: Tillsammans är man mindre ensam. Jag hade en extremt dålig period när inget var roligt och jag hade ingen lust med något. Då fick jag helt plötsligt en bok på posten av min mamma. på baksidan stod det: "Camille är en utbränd ung kvinna som gör sitt bästa för att försvinna." Jaha tänkte jag, hon insåg det också... Men det var inte det som var mammas intention. Hon tyckte bara det var en bra bok. Och det var det! Boken fick ett lyckligt slut och jag tog mig ur min deppiga period... Som reserv i denna kategori: Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe.

Författare: Helene Tursten. En bra svensk deckarförfattare. De tidigare böckerna är bättre än de senare tycker jag. Särskilt de som kommer efter de allra första :) Om ni hänger med... En hel del av dem har blivit film, men jag har inte hunnit se särskilt många.

Litterär figur: Jag säger Onkel Tom i Onkel Toms Stuga. Också en bok jag har som intention att läsa, men inte kommit fram till än...

Bok:Luftslottet som sprängdes. För att jag inte kan komma på någon annan och för att jag faktiskt tyckte mycket om triologin. Den sista var dock inte lika fängslande som den första, trots att alla tre hade olika framtoning.

Författare: Jag har lite svårt att begränsa mig här. Stieg Larsson, Camilla Läckberg, C.S. Lewis, Selma Lagerlöf, Fredrik Lindström. L, liksom H, rymmer många författare i min bokhylla.

Litterär figur: Lee Fiora i I en klass för sig. Det finns otroligt mycket likheter mellan Lee och mig. Hur pinsamt det än är att erkänna det så tänker jag igenom alla situationer jag hamnar i på samma sätt som hon gör... Jag blir dock väldigt irriterad på henne, vilket jag inte upplever med mig själv så ofta... Men det är det säkert andra som blir som kompensation...

Bok: Ondskan. Det finns ingen annan. Grymt bra bok som inte lämnar någon oberörd. Det är svårt för mig att koppla ihop den med Jan Guillou...

Författare: Orhan Pamuk. Jag har tre böcker här hemma, inbundna till och med. Jag har läst en. Sen tog det stopp. Jag ska komma mig för med de andra två också! Snart!

Litterär figur: Scarlett O'Hara. Det var väldigt längesedan jag både såg filmen och läste boken. Tyckte jag om henne eller inte. Kan inte bestämma mig. Men Scarlett O'Hara är alltid Scarlett O'Hara!

3 kommentarer:

svartanova sa...

Jag väntade också på bokstäverna i början, men nu när allt satt fart igen efter semestern får man så mycket annat att hinna med...

Tack för din kommentar! Jag har redan funderat(varje kväll) på att lägga boken åt sidan för att inte fortsätta. Jag är ju ingen avancerad läsare, men boken känns så förutsägbar, och språket känns nästan taffligt och...barnsligt. ENBART FÖR ATT den är kort försöker jag kämpa mig igenom den.

svartanova sa...

Jag har inte läst Tillsammans.... än. Om de båda böckerna är olika, så kanske jag vågar mig på den då?

annbookworm sa...

Boken om Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset är en bok du alldeles säkert kommer att uppslukas av. Den har allt, det är förstås om du tycker om tegelstensromaner och medeltidshistoria ;-)

Related Posts with Thumbnails