4 juni 2007

Vem är du, Vem är jag...

Många bokbloggar blir det varje dag... Alltid sitter jag och undrar vilka som håller på med det här som sitt yrke, vilka som studerar litteratur och vilka som bara läser för sitt eget nöjes skull...

Ni som hittar hit, kan väl ta en minut och berätta vilka ni är! :)

För att börja med mig själv har jag ingen som helst litterär utbildning förutom en svensk och en engelsk litteraturkurs på gymnasiet, jag tycker bara om att läsa... Och gör det gärna. Tyvärr har jag inte så mycket tid för det som jag skulle vilja, men nu är det ju nästan sommar så nu tänker jag läsa varje ledig sekund :) Vad mina inlägg handlar om antar jag att ni redan vet; en blandning av tips, funderingar och egna reflektioner över det jag har läst.

6 kommentarer:

Maria sa...

Jag lärde mig läsa tidigt och har läst mycket sedan dess. På gymnasiet handlade svensk- och engelskundervisningen nästan uteslutande om litteratur, åtminstone i tvåan och trean, men utöver det har jag ingen utbildning inom området. Jag startade min bokblogg ganska nyligen, och har tänkt skriva mina tankar om de böcker jag läser nu blandat med lite gamla favoritböcker.

*Malin* sa...

Du vet kanske redan en del om mig, men iaf: läsintresset har alltid varit enormt tack vare en inspirerande mamma. Läste litteratur 40p och Nordiska språk40p + engelska 80p i Växjö. Jobbar som språklärare i en, sv och sp på högstadiet, men är eg utbildad till gymnasiet.

Älskar att surfa runt på alla bokbloggar och få tips och inspiration på nya böcker.

Nu kommer jag inte ihåg vilka fler frågor du hade eller om jag helt svarat på fel. :-D Gillar bokbloggar och böcker iaf! :-)

Bokidioten sa...

Jag har ingen utbildning alls i litteratur. Om inte nära släktingar som är svensklärare kan räknas som (kontinuerlig) utbildning. Litteratur har alltid funnits och mitt läsintresse har uppmuntrats. Jag började blogga för att komma ihåg vad jag läst och för att utvecklas vidare. På arbetstid jobbar jag på universitetet.

Ika sa...

Jag hör faktiskt till de halvproffessionella. Närmar mig en fil.mag-examen i litteraturvetenskap, och gör för tillfället praktik på ett bibliotek - fast jag läser fortfarande för nöjes skull... också. :)

Pi sa...

Jag är periodvis en manisk läsare, som är utbildad till något som inte alls har med litteratur att göra.

Jag har en ganska oseriös bokblogg som delvis är ett sätt att minnas vad jag faktiskt läst, delvis en plats där jag kan vräka ur mig saker jag tycker för ögonblicket. Utan någon direkt analys.

Jag tycker att det är roligt att surfa runt bland bokbloggar. Men det är sällan jag hittar någon med samma smak som jag. Fast det är ju en del av det roliga. Lite perspektiv är nyttigt.

Marianne sa...

Inte heller jag har någon utbildning i litteratur. Istället blev det 60 poäng i tyska, samt en översättarutbildning. Jag läser gärna både skön- och facklitteratur (helst historia), och gillar nog deckare bättre än "vanliga" romaner.
Hemma var det ingen som läste alls; jag har väl varken blivit uppmuntrad eller hindrad att läsa.

Min blogg är väldigt färsk, så det ska bli spännande att se vad det blir av den. Just nu känns det som att det kommer bli ganska mycket tyckande om sånt jag har läst.

Related Posts with Thumbnails